Skap en god arbeidsplass

De fleste av oss har en jobb som gjør at vi tilbringer mange timer hver dag på arbeidsplassen. Det er en naturlig del av hverdagen, og jobben blir veldig ofte det andre hjemmet man har. På grunn av dette er det utrolig viktig med trivsel, både for en selv og for andre som befinner seg på samme kontor eller arbeidsplass.

Trivelig kontor

Kontoret er for mange en plass som de bruker mange timer på, og det er derfor viktig å gjøre det litt hyggelig rundt seg. Det er først og fremst viktig å ha en god tone med kollegaer som man gjerne sitter tett på, og som man er nødt til å kommunisere med til daglig. Dette kan blant annet gjøres ved å gjøre sosiale ting sammen, slik at man blir kjent på nye måter, også utenfor kontoret. En annen måte å gjøre kontoret trivelig på er å innrede på en fin måte. En grønn plante eller to er raskt med på å friske opp ethvert kjedelig kontor. Litt personlige bilder eller eiendeler kan også være med på å piffe opp skrivebordet. Det gjelder å holde det enkelt, men hyggelig.

Ergonomisk riktigkontor-stol

Det er ikke bare det trivelige som bør fokuseres på når det kommer til arbeidsplassen. Det er et velkjent problem at mange som sitter lenge ved sitt skrivebord, ender opp med ulike plager eller skader som rett og slett kommer av feil arbeidsstilling. Dette kan unngås ved at man bruker litt tid på å gjøre kontoret ergonomisk riktig. Dette kan være så enkelt som å tilpasse kontorstolen til seg selv, og finne ut hvordan man sitter best, Skrivebordet kan også tilpasses ulike høyder, og noen har mulighet til å heve skrivebordet helt, slik at man kan arbeide fra en stående stilling istedenfor en sittende. Variasjon av stilling i løpet av dagen er også med på gjøre at man unngår skader eller slitasje. Midler til riktig kontormøblement kan søkes om hos arbeidsgiver. Man kan gjerne bruke seg selv som eksempel, og at man rett og slett ønsker seg en best mulig arbeidsplass for å yte sitt beste.