Jobb gjennom nettverk

Undervurder aldri verdien av et godt nettverk!

Er du en av de som vurderer å skifte jobb, eller skal du ut i jobb etter endt utdanning? Eller kanskje du bare er på jakt etter en hvilken som helst jobb som kan gi deg inntekt. Da gjelder det å vite hvor du skal lete. Visste du at veldig mange faktisk får jobb gjennom sitt nettverk av familie, venner og bekjente?

Etabler nettverk

Et nettverk er noe som krever tid og energi å bygge opp og vedlikeholde. Det er viktig at det er gode opplevelser og rykter om deg i dette nettverket, fordi det kan sørge for at du får en god jobb, med en god lønn. Enten du er på jakt etter hvilken som helst jobb eller en bestemt type jobb.

Veldig ofte så har vi kontakt med folk som har samme interesser som oss, og mange har gjerne tatt samme utdannelsen eller vanker i miljøer med mennesker som jobber innenfor samme yrker og arbeidsområder.

Hvem kan bedre bedømme deg for en stilling, enn en som kjenner deg? Så ta vare på alle du har i ditt nettverk, fordi det er disse som kan sørge for at du får jobb når det en gang blir vanskelig.

Sosiale medier

Vær aktiv i sosiale medier som Linkedin og Facebook, slik at du både kan holde og bygge ditt nettverk. Legg ut følere der når du leter etter noe nytt du kan jobbe med, slik at du gir arbeidsgiverne muligheten til å komme til nettopp deg.

Men vær også obs på hva du viser i sosiale medier. Gå igjennom din profil og slett bilder og historier som kan gi et negativt bilde av deg som person og ansatt i en bedrift. Ellers kan du spolere enhver sjanse for en god jobb.