«Grønt» kontorlandskap

Smarte løsninger på kontoret utgjør en stor forskjell for hvor mye vi lykkes i arbeidslivet i dag. I følge tall fra Norges idrettshøgskole sitter en gjennomsnittlig nordmann 70 prosent av dagen, eller opptil ni timer hver dag. For å unngå helsemessige skader og yte maksimalt i en stillesittende hverdag er det viktig å være bevisst hvordan vi fungerer best på arbeidsplassen.

Dagens innovasjon har gjort det mulig for oss å utvikle kontorlandskap til fordel for både helse og glede. Menneskekroppen var ferdig utviklet for 2 millioner år siden. Den gang var vi aktive det meste av dagen sammenlignet med i dagens samfunn. Vi tilbringer det meste av dagen sittende foran datamaskinen, og for å kontorlandskapkunne fungere godt gjennom arbeidsdagen investerer vi i justerbare møbler. Alle er kjent med den ergonomiske kontorstolen og pulten som vi lett kan justere og tilpasse vår kropp og bevegelighet. Trenger du gode løsninger for å holde orden, finner du også et stort utvalg på internett, der du for eksempel kan finne kontorrekvisita fra Kontorgiganten.

På det nordiske markedet oppleves stor suksess ved fokus på bærekraftighet, inneklima og komfort. Ved å investere i mekanisk ventilasjon vil inneklimaet holde seg optimalt gjennom den kreative arbeidsdagen. Ved å bygge «grønt» har markedet en sunn framtid hvor naturressursene står for all energiforsyning. Når gode møbler, inneklima og tilpasset utstyr kombineres med nødvendig kontorrekvisita, blir det en lek å skrive referat fra det lange personalmøtet.

På tross av innovative løsninger må vi også være bevisst på den fysiske helsa vår. Fotstøtten og den fleksible kontorstolen er gull verdt for både kropp og sinn. I følge Professor Levine fra Mayoklinikken i USA trenger du hyppige pauser hvert 50. minutt gjennom arbeidsdagen. Hvis du sitter for lenge, kan det føre til økt blodtrykk, depresjon og hjerte- og karsykdommer.

Lev og følg en grønn bevissthet. Arbeidsdagen blir en lek med de innovative løsninger og grønne priser på kontorrekvisita på nett.